Tänään saatiin kuulla mikä uusi työ on ja sen aihe oli animaatio. Ensin olin rehellisesti sanottuna aika ärtynyt ideasta, sillä aivan uusi asia minulle tavallaan. Työn aiheetkin eli: Ota kantaa, hauska juttu tai vaikuttaminen eivät herättäneet niin suurta kiinnostusta. Olisin ehkä halunnut vähän vapaammin päättää siitä, että teenkö esimerkiksi animaation mille tahansa kappaleelle, mutta nyt valinnat ovat hieman rajoittuneet. 

Olen joskus ennen animoinut, mutta se oli ihan pikku juttu. Joskus yläasteella piirsin paperille ja otin kuvia ja tein niistä videon oman kännykän galleriassa. En kuitenkaan ole sen enempää perehtynyt asiaan, joten tänään aloin opettelemaan miten animoidaan. 

Tarkoitus oli käyttää PainTool SAI:ta ja sillä piirtää animaatioon tarvittavat kuvat ja sen jälkeen editoida jollain ohjelmalla kuvat videoksi. Katsoin YouTubesta vaikka kuinka monta tutoriaalia, mutta en silti oikein ymmärtänyt miten saisin editoitua animaation näyttämään hyvältä. Lopulta kuitenkin luovuin tästä suunnitelmasta ja siirryin toiseen.

Minulla on toinenkin piirrustusohjelma ja se on FireAlpaca. Muistin kuinka tosi kauvan aikaa sitten kaverini näytti miten sillä animoidaan. Se onkin paljon helpompaa kuin mitä yritin aikaisemmin SAI:lla. FireAlpacassa on ihan omia ominaisuuksia animoinnille ja sen helpottamiseksi, kuten layereiden piirtämiseen! Tämän oivalluksen jälkeen piti silti vielä keksiä miten saan kuvat videoksi ja koneeni omassa kuva galleriassa voi sen tehdä. Kuvat voi yksinkertsisesti muokata videoksi todella helposti ja siihen voi lisätä äänenkin jos tahtoo.

Tällä hetkellä ideanani on joko tehdä joku "hauska juttu", eli varmaan animoida joku jo olemassaoleva meemi. Tai sitten teen animaation, johonkin kantaa ottavaan kappaleeseen. En kuitenkaan ole aivan varma vielä tästä, mutta ainakin ymmärsin miten suurinpiirtein saan luotua jotain animoitua! Vaikka olin tehtävän kuullessani hieman ärtynyt niin ehkä tämä kuitenkin on ihan kiva projekti. :)

Tässä on minun oma animaatio kokeilu tältä päivältä, jossa piirsin vain silmän avautumaan ja sulkeutumaan:

https://www.youtube.com/watch?v=U7BETgl4RPA&feature=youtu.be